Studierna är igång!

Kommentera
De första lektionerna har passerat och nu är pluggandet igång. Många frågor dyker upp, hur gör man ett arbete? Hur fungerar ett seminarium? 
 Helt plötsligt ställer jag så höga krav på mig själv så jag inte ens kan tänka på dem. Jag är glad att jag valt att studera det jag gör för i mitt innersta vill jag verkligen lära mig detta. 
 Det är mest spännade nu, då det handlar om programmets bas, fysisk aktivitet, hälsa och friluftsliv. Jag har nu först snöat in min på friluftslivet och miljöns påverkan på människan och vice versa. I den första texten jag läst handlar det om hur människan uppfattar miljön och vad är natur för dem? De tar bland annat upp den "själsliga upplevelsen" och hurvida naturen är helig. Intressant frågeställning och det är något med naturen som inte jag riktigt kunnat sätta fingret på men som forskare just försöker göra! Det finns inget rätt eller fel och teorier är inte alls fel att ha. Senast idag tyckte jag att jag upplevde dendär "heliga stunden" med naturen. I min marschträning med ryggsäcken tog jag en välförtjänt sedenlig 10 minuters-paus. Jag slängde av mig ryggsäcken på en bänk och la upp fötterna i högläge på denna och med blicken upp mot himlen så svävade jag iväg, det finns inte mycket som slår en blick upp ut från världen.